Barça plaatst zich dankzij MSN moeiteloos voor kwartfinale

Reacties

Arsenal is niet in staat gebleken een wonder te verrichten in Camp Nou. Barcelona won ook de returnwedstrijd in de achtste finale van de Champions League (3-1) en had dat andermaal te danken aan El Tridente, of zoals Arsène Wenger ze vooraf al omschreef: 'de tovenaars van Barcelona'.

Barça plaatst zich dankzij MSN moeiteloos voor kwartfinale

The Gunners stonden in Camp Nou voor een loodzware taak. De Londenaren gingen in eigen huis al met 2-0 onderuit en moesten die verliespartij in Barcelona zien weg te poetsen, maar zelfs manager Arsène Wenger leek daar woensdagavond geen geloof meer in te hebben. De Fransman gooide zijn basisformatie namelijk flink op de schop ten opzichte van de eerdere confrontatie en voerde zes wijzigingen door.

Mohamed Elneny, Alex Iwobi, David Ospina, Gabriel Paulista, Mathieu Flamini en Danny Welbeck waren de vervangers van Alex Oxlade-Chamberlain (knieblessure), Aaron Ramsey (dijbeen), Petr Cech (kuit), Per Mertesacker, Francis Cocquelin en Olivier Giroud. Toch vond de flink door elkaar gehusselde ploeg elkaar makkelijk. De eerste kansjes waren zelfs voor de bezoekers, toen Mesut Özil en Elneny het van afstand probeerden, maar hun pogingen strandden aan de linkerkant van het doel.

MSN
Tussen de zeventiende en de achttiende minuut trok de gevreesde MSN-aanval - Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar - de wedstrijd naar zich toe. Eerst was het Neymar die met een hoge bal over Arsenal-verdediger Laurent Koscielny compagnon Messi vond, waarna de Argentijn zijn schot door Ospina gekeerd zag worden. Amper een minuut later was het wel raak, toen Suárez met een steekpass zijn Braziliaanse mede-aanvaller vond. De 24-jarige buitenspeler bleef koel en schoof de bal binnen: 1-0.

Neymar viert zijn openingstreffer in het Champions League-duel met Arsenal.
Neymar viert zijn openingstreffer in het Champions League-duel met Arsenal.

Voor rust stelde Arsenal daar alleen nog een kopbal van Alexis Sánchez (net naast) tegenover. Des te knapper was het dat de ploeg er na de pauze alsnog in begon te geloven dat een historische comeback tot de mogelijkheden behoorde. De vroege gelijkmaker van Elneny, die de bal in de 51ste minuut vanaf de rand van het strafschopgebied in de rechterbovenhoek krulde, hielp daar natuurlijk flink aan mee.

Maar met die tegentreffer wekten de Londenaren opnieuw de toorn van El Tridente. Opnieuw liet het aanvalstrio zich gelden en met name Messi nam het doel van Ospina onder vuur, maar geen enkele poging van Leo trof doel. De ene keer lag de vervanger van Cech in de weg, de andere keer mikte hij over. Suárez was in de 65ste minuut gelukkiger in de afwerking. De Uruguayaan was de bestemming van een hoge voorzet van rechtsback Dani Alves, maar leek wat weinig tijd en ruimte te hebben om die bal te volleren. Dat deed de ex-aanvaller van onder meer Ajax en FC Groningen tóch, met een halve omhaal, en wel zo fenomenaal dat hij de bal in de rechterkruising joeg.

Camp Nou-complex
Met zijn zeventiende treffer in de laatste veertien officiële duels van Barcelona maakte Suárez definitief een einde aan alle illusies van Arsenal. Wenger won nog niet één keer in Camp Nou - acht wedstrijden, zeven nederlagen en een gelijkspel - en zou ook bij zijn negende bezoek zonder zege blijven. Welbeck en Alexis waren met een schot op de lat en een vrije trap op de handen van goalie Marc-André Ter Stegen nog wel dicht bij de tweede gelijkmaker van de avond, maar die bleef uit. Het werd in de 88ste minuut juist nog 3-1, toen ook Lionel Messi zijn goal van de avond te pakken had door de bal over Ospina hen te wippen vanaf de rechterkant van het doel.

Daardoor is Barcelona nog altijd in de race om de eerste ploeg ooit te worden die de Cup met de Grote Oren twee jaar achter elkaar omhoog mag tillen. Trainer Luis Enrique en zijn selectie plaatsen zich voor de kwartfinale, waar ze Atlético Madrid, Manchester City, Benfica, Paris Saint-Germain, Real Madrid, VfL Wolfsburg en Bayern München kunnen treffen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.