Abidal keert terug op trainingsveld na tests in ziekenhuis

Barcelona heeft Éric Abidal weer mogen verwelkomen op het trainingsveld. De Franse linksback is teruggekeerd uit het ziekenhuis na verschillende tests met betrekking tot zijn levertransplantatie te hebben ondergaan.

Abidal keert terug op trainingsveld na tests in ziekenhuis

Abidal hoort vermoedelijk nog deze week of hij definitief is verlost van zijn problemen en zijn loopbaan weer kan oppakken. Hij trainde inmiddels mee met een door interlandverplichtingen sterk uitgedunde selectie, aangevuld door enkele spelers van Barça B.

Xavi was ondanks een hamstringblessure wel te vinden op het trainingsveld, in de hoop zijn rentree te kunnen maken als de Catalanen in de Champions League op bezoek gaan bij AC Milan (20 februari). Tot slot ontbrak Marc Bartra op het trainingsveld. De verdediger kampt met koorts.

Abidal werd vorig jaar geopereerd aan zijn lever en wilde ter controle terug naar het ziekenhuis. De 33-jarige verdediger vierde juist in december een eerdere rentree op het trainingsveld van Barcelona. Toen toonde hij zich strijdvaardig wat een terugkeer in de basis betreft.

'Ik heb nooit gedacht aan stoppen. Naast mijn familie is voetbal mijn leven.' Zijn laatste duel voor Barcelona speelde Abidal op 26 februari 2012, op bezoek bij Atlético Madrid (1-2).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen