AC Milan legt Sparta Praag over de knie

Titelverdediger AC Milan kwalificeerde zich voor de kwartfinale ten koste van Sparta Praag. Arsenal was dankzij Henry na één helft klaar met Celta.

Zonder de geblesseerde Clarence Seedorf bereikte AC Milan ten koste van Sparta Praag de kwartfinale (4-1). Hoewel de Tsjechische ploeg in San Siro weinig kon uitrichten, nam de Italiaanse titelverdediger pas in de tweede helft afstand.

Na de openingstreffer van Filippo Inzaghi, die in de blessuretijd van de eerste helft raak kopte, leek het pleit beslecht. Maar Sparta Praag kwam onverwacht terug. Dankzij de 1-1 van invaller Tomás Jun waande Sparta Praag zich even kwartfinalist. Titelverdediger AC Milan stelde binnen zes minuten orde op zaken. Andrei Sjevtsjenko (2) en Gennaro Gattuso maakten aan alle illusies van Sparta Praag een einde. Celta de Vigo had slechts een sprankje hoop na de 3-2 nederlaag tegen Arsenal uit de eerste wedstrijd. Thierry Henry maakte op Highbury al vroeg in de wedstrijd een einde aan die Spaanse hoop. De Franse spits zette Arsenal na een briljante pass van Dennis Bergkamp op 1-0. Tien minuten voor rust was het pleit helemaal beslecht, toen Henry zijn tweede doelpunt van de avond aantekende.

In de tweede helft ging Arsenal zich met Dennis Bergkamp als grote inspirator te buiten aan gallery play, zonder de score verder op te voeren. Een eretreffer was Celta de Vigo niet gegund. De Spaanse formatie scoorde alleen een rode kaart. Contreras kreeg een kwartier voor het einde zijn tweede gele kaart.

Lokomotiv Moskou verdween uit de Champions League door toedoen van AS Monaco, dat aan de 1-0 zege op eigen veld genoeg had voor de kwartfinale. Het benodigde doelpunt leek al na negentien minuten te vallen, maar Dado Prso miste de strafschop. De inzet van de Kroaat eindigde via de hand van keeper Ovchinnikov op de paal. Maar voor Lokomotiv Moskou verdween de vreugde over deze opsteker al snel, toen Dmitri Loskov in drie minuten tijd zijn tweede gele kaart incasseerde.

De rode kaart vergrootte de aanvalsdrang van Monaco. Maar pas een half uur voor het einde moest Lokomotiv Moskou capituleren. Prso nam revanche voor zijn gemiste strafschop en passeerde Ovchinnikov op aangeven van Bernardi. Het was de genadeklap voor Lokomotiv Moskou, dat niet de kracht kon opbrengen de jacht te openen op de benodigde gelijkmaker.