AC Milan heeft ook in de tweede speelronde van de Serie A een teleurstellend resultaat behaald. Op bezoek bij Parma werd er verloren. Hetzelfde overkwam Lazio, dat onderuit ging tegen tien man van Udinese.

Parma
2 - 1
AC Milan
AC Milan

Diep in de extra speeltijd voorkwam Noah Okafor vorige week dat Milan in eigen huis verloor tijdens de eerste speelronde, maar het puntenverlies was alsnog een grote tegenvaller voor de Rossoneri. Op bezoek bij Parma ging het ook snel weer mis voor de ploeg van trainer Paulo Fonseca. Na 82 seconden lag de bal al in het net. Na een uitstekende voorzet van Emanuele Valeri werkte Dennis Man bij de tweede paal binnen.

Vroeg in de tweede helft was Tijjani Reijnders dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet van de middenvelder belandde tegen de lat. Het bleek uitstek van executie, want in de 66ste minuut was het wel raak voor de bezoekers. Op aangeven van Rafael Leão trok Christian Pulisic de stand gelijk. Een minuut later besloot Fonseca om twee debutanten te brengen, maar dat pakte niet goed uit.

Want met Youssouf Fofana en Emerson Royal, die werden overgenomen van respectievelijk AS Monaco en Tottenham Hotspur, binnen de lijnen kwam Parma in de 77ste minuut opnieuw op voorsprong. Matteo Cancellieri maakte de 2-1. Daar bleef het bij in Stadio Ennio Tardini, waardoor AC Milan na twee duels op één punt blijft staan. Parma heeft er drie meer.

Udinese
Udinese
2 - 1
Lazio
Lazio

Lazio begon het nieuwe seizoen met een 3-1 overwinning op het gepromoveerde Venezia, terwijl Udinese verdienstelijk gelijkspeelde op bezoek bij Bologna. Kingsley Ehizibue had een basisplaats bij de thuisclub, terwijl Tijjani Noslin startte bij de bezoekers. Al na vijf minuten kon het thuispubliek juichen, want op aangeven van Florian Thauvin opende oud-Ajacied Lorenzo Lucca de score in Stadio Friuli.

De tweede helft was vier minuten oud toen Thauvin zelf het tweede doelpunt maakte namens Udinese, waarmee de wedstrijd beslist leek. Kort nadat Jurgen Ekkelenkamp in de 66ste minuut binnen de lijnen kwam, kreeg de thuisclub echter een tegenvaller te verwerken. Hassane Kamara kreeg zijn tweede gele kaart en dus stond Lazio ineens met een man meer.

Desondanks trok Udinese de overwinning over de streep, ondanks een late eretreffer van Gustav Isaksen, waardoor het nu vier punten heeft uit twee wedstrijden. Lazio blijft steken op drie punten.