Adeyemi en Malen helpen Dortmund aan zege en koppositie

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond de derde speelronde van de Bundesliga afgetrapt met een overwinning op 1. FC Heidenheim. Daarmee nam de thuisploeg de koppositie over van Heidenheim.

Borussia Dortmund
4 - 2
Heidenheim
Heidenheim

Heidenheim eindigde afgelopen seizoen als achtste in de Bundesliga en maakt zich op voor een avontuur in de Conference League. De promovendus van het jaar daarvoor begon het seizoen uitstekend met zeges op St. Pauli (0-2) en FC Augsburg (4-0), maar moest nu het hoofd buigen voor Champions League-finalist Dortmund.

Bij BVB maakte Serhou Guirassy zijn debuut. De 28-jarige spits kwam halverwege juli voor achttien miljoen euro over van VfB Stuttgart, maar moest door een knieblessure zijn entree nog even uitstellen. Guirassy verscheen aan de aftrap ten faveure van Maximilian Beier, die dinsdag tegen het Nederlands elftal nog inviel bij Duitsland.

Guirassy zag hoe Donyell Malen met zijn eerste doelpunt van het seizoen koploper Heidenheim na elf minuten pijn deed. De Nederlander zag zijn lage schot onderweg worden aangeraakt en achter doelman Kevin Müller in het doel belanden. Op aangeven van Julian Brandt was het zes minuten later Karim Adeyemi die de bal opnieuw achter Müller schoot.

Heidenheim gaf zich nog niet gewonnen en kwam in de 39ste minuut op 2-1. Marvin Pieringer was Waldemar Anton de baas in de lucht en kopte een afgemeten voorzet van Omar Haktab Traoré via de grond tegen de touwen. Het antwoord van Dortmund kwam razendsnel. Weer was het Adeyemi die scoorde, dit keer na een bekeken overstapje van Guirassy.

Na rust leek ook Marcel Sabitzer zijn doelpunt mee te pikken, maar Pascal Gross maakte hands in de opbouw naar het doelpunt, zo zag de scheidsrechter van dienst. Diezelfde arbiter kende aan de andere kant van het veld een penalty toe nadat Niklas Süle de Deen Mikkel Kaufmann naar de grond werkte. Voor het aangezicht van de Gelbe Wand bleef Maximilian Breunig ijzig kalm. In blessuretijd stelde Emre Can de zege van de ploeg van trainer Nuri Sahin veilig. Na een merkwaardige handsbal van Traoré schoot de Duits international raak met een rollertje door het midden.

Bayern München kan zaterdagavond alleen aan kop gaan in de Bundesliga als de ploeg van trainer Vincent Kompany weet af te rekenen met nieuwkomer Holstein Kiel.