Dortmund-miskoop belandt na jaar zonder club in Turkije

Reacties

Nico Schulz maakte vijf jaar geleden nog de stap voor 25 miljoen euro naar Borussia Dortmund, maar gaat komend jaar spelen op het tweede niveau in Turkije. De vleugelverdediger zat al een jaar zonder club.

Dortmund-miskoop belandt na jaar zonder club in Turkije
© Pro Shots

Schulz vertrekt transfervrij naar Ankaragücü, dat uitkomt op het tweede niveau in Turkije. De 31-jarige verdediger speelde jarenlang in de Bundesliga waar hij vooral indruk maakte bij Hertha BSC en Hoffenheim. Daar verdiende hij in de zomer van 2019 een transfer mee naar Borussia Dortmund, dat ruim 25 miljoen euro voor hem betaalde.

In totaal kwam de Duitser 61 keer uit voor BVB, waarin hij een keer trefzeker was en drie assists gaf. Nederlandse supporters zullen Schulz voornamelijk kennen door zijn goal in de blessuretijd in de EK-kwalificatiewedstrijd in 2019 in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd eindigde in 2-3 voor Duitsland.

Schulz zijn contract werd in de zomer van 2023 ontbonden. Hij speelde zijn laatste wedstrijd op 7 mei 2022 waarin hij 22 minuten mee mocht doen tegen Greuter Fürth. Hij kwam er onder trainer Edin Terzic niet aan te pas en speelde ruim een jaar niet. Hij wordt gezien als een van de grootste miskopen die de club rijk is.

Ankaragücü werd afgelopen seizoen zeventiende in de Turkse Süper Lig, waardoor het degradeerde naar het tweede niveau van Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.