ADO Den Haag-Vitesse voortijdig gestaakt

Het duel in het Zuiderpark tussen ADO en Vitesse is met nog 23 minuten te spelen definitief gestaakt omdat fans van ADO het veld bestormden. Vitesse was net daarvoor op een 3-0 voorsprong gekomen, waarna de stoppen doorsloegen bij de Haagse aanhang.

ADO Den Haag-Vitesse voortijdig gestaakt

Op het veld beleefde ADO een frustrerend middagje. De ellende voor de eenzame nummer laatst van de Eredivisie begon al na twaalf minuten. Pascal Bosschaart probeerde de doorgebroken Fred Benson te achterhalen en maakte daarbij volgens scheidsrechter Ruud Bossen een overtreding. Een rode kaart was het gevolg.

De tweede tegenslag volgde acht minuten later. Ferrie Bodde maakte hands in zijn eigen zestienmeter. Vitesse profiteerde. Danko Lazovic schoot van elf meter raak. De ploeg van Aad de Mos leunde met de voorsprong en het overtal rustig achterover. ADO mocht komen maar kon niets creëren.

Direct na rust deelde Vitesse de genadeklap uit. Anduele Pryor rondde op aangeven van Benson doeltreffend af. En twintig minuten later vergrootte Etienne Esajas met een van richting veranderd schot de Haagse frustratie. Voor de aanhang van ADO was dat reden om het veld in te nemen.

Bekijk hier al onze video's