Adriaanse lijdt verlies tegen Schinkels' Kärnten

Het duel tussen de twee Nederlandse trainers in Oostenrijkse dienst eindigde verrassend in een 1-0 overwinning van Frenk Schinkels. Red Bull Salzburg blijft met Co Adriaanse buitenshuis moeizaam presteren.

Austria Kärnten dankte de zege aan een treffer van Adi, die op slag van rust de wedstrijd besliste. 'Kärnten verzilverde zijn eerste kans en heeft de tweede helft goed verdedigd', zei Adriaanse na de 1-0 nederlaag. 'Daarom hebben we niet meer zulke grote kansen gekregen.'

Adriaanse weigerde mee te doen aan het doemdenken na de verliesbeurt, die volgde op de eerste thuisnederlaag donderdag tegen Sudova Marijampole in de strijd om de UEFA Cup. 'Ik ben niet bang dat we in een dal belanden. Het seizoen is nog lang en ik heb veel positieve dingen gezien.'