Adriaanse's Salzburg tuimelt van kop na verlies in extremis

Red Bull Salzburg is de koppositie in de Oostenrijkse Bundesliga kwijt. De ploeg van coach Co Adriaanse verloor in Wenen met 3-2 van Austria Wien.

Beide ploegen waren voor aanvang van de zesde speelronde nog ongeslagen. Salzburg leek al snel op weg naar een nieuwe overwinning. Na 57 seconden opende Anis Boussaidi de score met een uithaal vanaf dertig meter, in de 56ste minuut verdubbelde Marc Janko (foto onder) het verschil met een schot in de kruising: 0-2.

Maar in het laatste half uur kantelde de wedstrijd. Mario Bazina schoot een vrije trap binnen voor de 1-2. Rubin Okotie tekende in de 74ste minuut met een intikker voor de gelijkmaker. En nadat Salzburg twee grote kansen had laten liggen, sloeg Austria wederom toe. In de vierde minuut van blessuretijd bezorgde Mamadou Diabang (foto boven) al koppend de Weense ploeg de winst.

En zo slaagde de ploeg van Adriaanse er voor de derde maal niet in op vreemde bodem te winnen. Sturm Graz is de nieuwe koploper, Austria is derde en Red Bull Salzburg zakt naar de vijfde positie.