Adriaanse voldoet aan alle criteria van Van den Boog

Co Adriaanse is kandidaat de opgestapte Marco van Basten op te volgen als hoofdcoach van Ajax. De 61-jarige trainer, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij Red Bull Salzburg, voldoet aan alle voorwaarden die algemeen directeur Rik van den Boog aan de functie stelt.

Adriaanse voldoet aan alle criteria van Van den Boog

Van den Boog wil zo snel mogelijk een nieuwe trainer binnenhalen en ziet die taak als de ideale kans zijn onafhankelijkheid en inzicht te laten zien binnen Ajax. In zijn ogen wegen de kernkwaliteiten van de nieuwe technische man zwaarder dan de sentimenten die zijn aanstelling bij de achterban losmaakt.

Adriaanse was al eerder hoofdcoach in Amsterdam. Na een dienstverband van zestien maanden werd hij in november 2001 ontslagen. Die geschiedenis speelt wat Van den Boog betreft geen rol. De algemeen directeur zoekt een veeleisende motivatietrainer, een man die een groep jonge spelers kan kneden tot een homogeen geheel, een ervaren coach naar wie geluisterd wordt. Adriaanse voldoet aan al die criteria.

Van den Boog bevestigt in De Telegraaf dat Ajax contact op zal nemen met Adriaanse. 'We hebben een shortlist opgesteld en Co staat daarop. Hij zal op korte termijn worden gepolst. Er is nog geen volgorde bepaald. Pas na de gesprekken met alle kandidaten hebben we een nummer een, twee, drie, enzovoort.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen