Van Basten stapt uit eigen beweging op bij Ajax

Marco van Basten is per direct opgestapt bij Ajax. De hoofdcoach geeft als belangrijkste reden aan dat hij de gestelde doelen niet heeft gehaald. Ook verklaarde hij niet het gevoel te hebben dat hij het volgend seizoen beter zou doen.

Van Basten stapt uit eigen beweging op bij Ajax

Ajax verloor afgelopen zondag met 4-0 van Sparta Rotterdam en heeft daardoor geen kans meer zich te plaatsen voor de Champions League. Twee weken eerder was de Amsterdamse club al zwaar onderuit gegaan op bezoek bij PSV (6-2).

Na de nederlaag tegen Sparta werd de spelersbus van Ajax de weg versperd door boze supporters. Van Basten gaf tekst en uitleg, zoals hij eerder in het seizoen al verantwoording moest afleggen toen aanhangers het trainingsveld betraden.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente zit John van 't Schip op de bank bij Ajax. De voormalige assistent van Van Basten leidt ook de trainingen.

Van Basten was pas sinds afgelopen zomer in dienst van Ajax. De voormalige bondscoach van Oranje moest de Amsterdammers na een aantal woelige jaren weer aan prijzen helpen.

Ajax presteerde echter zeer wisselvallig onder leiding van Van Basten. De titel verdween al snel uit het zicht door de goede prestaties van AZ, FC Volendam bleek een te groot obstakel in het KNVB-bekertoernooi en in het UEFA Cup-toernooi bleek Olympique Marseille in de achtste finale te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen