Afellay ontbreekt bij Barcelona tegen Valencia

Reacties

Ibrahim Afellay is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Barcelona voor de competitiewedstrijd tegen Valencia van komende zaterdag. De 27-jarige Nederlander mocht in de duels met Málaga en Levante nog invallen.

Afellay ontbreekt bij Barcelona tegen Valencia

Voor de thuiswedstrijd tegen Valencia behoort hij niet tot de achttienkoppige selectie van trainer Gerardo Martino. Hetzelfde geldt voor Martín Montoya en Carles Puyol. Dani Alves, Sergio Busquets en Xavi zijn daarentegen teruggekeerd in de spelersgroep.

Op de laatste dag van de transferperiode wilde Villarreal volgens de krant El Mundo Deportivo Afellay op huurbasis overnemen van Barcelona. De voormalige PSV'er liet echter weten voor zijn kansen in Camp Nou te willen gaan. Trainer Martino gaf eerder al toe dat hij Afellay graag bij zijn selectie houdt. 'Ik ben erg blij voor hem dat hij terug is na zijn blessure', zei de coach. 'Hij heeft het erg goed gedaan deze week. We willen dat hij bij ons blijft.'

De Nederlander was lange tijd uit de roulatie met een bovenbeenkwetsuur, maar maakte tegen Málaga zijn rentree na een jaar afwezigheid en kreeg een staande ovatie van het publiek. De band tussen Afellay en Martino is blijkbaar goed, want na zijn rentree prees de international zijn oefenmeester. 'De trainer is altijd een belangrijk figuur enTata heeft altijd goed naar mij omgekeken', aldus Afellay. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.