Ajax bevestigt vertrek en transfersom Mikautadze

Reacties

Ajax heeft maandagochtend bevestigd dat Georges Mikautadze niet meer terugkeert in Amsterdam. Zoals Voetbal International eerder al meldde, heeft FC Metz de optie tot koop van dertien miljoen euro gelicht.

Ajax bevestigt vertrek en transfersom Mikautadze
© Pro Shots

Ajax telde vorig jaar zomer onder leiding van technisch directeur Sven Mistlintat zestien miljoen euro neer voor Mikautadze, maar de Georgiër maakte in negen overwegend korte optredens nauwelijks indruk. Op huurbasis teruggekeerd bij Metz bewees de 23-jarige aanvaller in de tweede seizoenshelft echter wel degelijk wat te kunnen getuige elf doelpunten in de Ligue 1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mikautadze kon degradatie via de play-offs niet voorkomen​​​​​​​, maar speelde zich wel in de kijker bij andere Franse clubs. AS Monaco zou inmiddels al een akkoord met hem hebben bereikt over een transfer, die Metz waarschijnlijk zo'n twintig miljoen euro zal opleveren. Ook Ajax zal daarvan profiteren, omdat de Amsterdammers een doorverkooppercentage hebben op de winst.

EK
Op het EK bewees Mikautadze eveneens een neusje voor doelpunten te hebben. In het eerste groepsduel met Turkije schreef hij historie door het eerste EK-doelpunt ooit te maken voor Georgië. Ook in de andere twee poulewedstrijden tegen Tsjechië en Portugal scoorde hij, beide keren uit een penalty. Zondag kon Mikautadze uitschakeling in de achtste finale tegen Spanje niet voorkomen

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer G. Mikautadze
Meer over G. Mikautadze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.