Ajax houdt 'groot talent' Steur (16) binnenboord

Reacties

Sean Steur heeft zijn eerste contract bij Ajax getekend. De zestienjarige middenvelder maakte in de lente van dit kalenderjaar nog indruk op de Future Cup en wordt door directeur voetbal Marijn Beuker als 'groot talent' bestempeld.

Ajax houdt 'groot talent' Steur (16) binnenboord
© Pro Shots

Steur staat te boek als een van de grote talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. Ondanks zijn pas zestienjarige leeftijd speelt de middenvelder dit seizoen in de Onder-19 van de Amsterdammers, waar hij ook al zijn debuut in het profvoetbal maakte. Dat deed hij afgelopen mei tijdens het door Jong Ajax met 1-4 van Jong AZ verloren duel in de Keuken Kampioen Divisie.

Ook was er in april een florissante rol weggelegd voor Steur. Hij was goed voor één van de twee treffers in de finale van de Future Cup tegen Partizan Belgrado. Dat was voor de talenten van Ajax genoeg om het toernooi voor de zesde keer te winnen. Roy Steur, de broer van Sean, speelt bij Jong PSV.

'We zijn heel blij dat Sean zijn eerste contract bij Ajax heeft getekend. Hij is een groot talent en de laatste jaren niet voor niets vervroegd doorgeschoven', aldus Beuker op de website van Ajax. 'Sean is een dynamische middenvelder die goed kan dribbelen en altijd de oplossing vooruit zoekt. We hebben veel vertrouwen in een mooie toekomst voor hem bij onze club.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.