Ajax op Rapport: Akpom en Berghuis de grote uitblinkers in Polen

Chuba Akpom en Steven Berghuis waren donderdagavond in Polen de grote uitblinkers bij Ajax. De Engelse aanvaller, goed voor een hattrick, en de creatieve linkspoot kregen allebei een 8 na de klinkende zege (4-1) op Jagiellonia Bialystok in de play-offs van de Europa League.

Jagiellonia Bialystok
1 - 4
Ajax
Ajax

Akpom was vorige week met enkele gemiste kansen nog uiterst ongelukkig in de return tegen Panathinaikos, waardoor Ajax een bizarre penaltyserie nodig had om door te gaan. Een week later was de 28-jarige spits echter op dreef en dat resulteerde in een uitstekende beoordeling.

Ook Berghuis kreeg een 8. De 32-jarige routinier speelde dit keer vanaf het middenveld en nam Ajax vanaf die positie bij de hand. In Polen was de linkspoot de man met de meeste gecreëerde kansen (3), de meeste succesvolle voorzetten (3) en de meeste succesvolle passes naar de vijandelijke helft.

Behalve Akpom en Berghuis speelden ook Devyne Rensch (7), Josip Sutalo (7,5), Jorrel Hato (7), Jordan Henderson (7) en Mika Godts (7) een prima partij. De Belgische linksbuiten viel op met zijn eerste doelpunt in Ajax 1, maar miste in de tweede helft ook een penalty.