Ajax-plaaggeest van NAC trekt plots de aandacht

Reacties

De zege op Ajax heeft NAC Breda ineens in de spotlights gezet. En vooral Matthew Garbett (22), die veel interesse geniet.

Ajax-plaaggeest van NAC trekt plots de aandacht

De middenvelder kende een droevig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, afgelopen jaar. Garbett klikte niet met de technische staf en liep in Breda met de ziel onder zijn arm over het veld. In de play-offs toonde hij echter veerkracht en bleek de international van Nieuw-Zeeland tóch weer belangrijk voor de club.

Afgelopen zomer was een sprookje voor Garbett. Hij werd aanvoerder van Nieuw-Zeeland op de Olympische Spelen. Tijdens het eerste groepsduel scoorde hij meteen, een wedstrijd later gaf hij een assist. Fitter dan ooit kwam hij terug bij NAC, concludeerden de medici van de promovendus.

Tegen Ajax bewees Garbett dat hij een groot talent is. De middenvelder, met een onuitputtelijke drang naar voren, legde de defensie van de topclub in de luren en opende de score. Onder een staande ovatie ging hij uiteindelijk naar de kant. Een innige omhelzing met NAC’s nieuwe trainer Carl Hoefkens sprak boekdelen.

Nu zijn de kaarten opnieuw geschud. Plots heeft Garbett namelijk aanbidders uit het Engelse Championship, terwijl ook uit België en Duitsland geïnformeerd is naar de middenvelder. NAC wil hem behouden en Garbett hoeft niet per se weg, maar als een van die clubs doorpakt, lijkt hij onhoudbaar.

Investering betaalt zich uit
NAC wil een fors bedrag verdienen aan Garbett, die ruim anderhalfjaar geleden via het netwerk van commissaris Pierre van Hooijdonk getipt werd aan technisch directeur Peter Maas. Maas kende Garbett reeds uit scoutingsrapporten uit de Primavera en NAC huurde hem. Maanden later werden enkele tonnen betaald om hem definitief over te nemen van Torino.

Die investering kan de club nu in veelvoud terugverdienen, mits NAC akkoord gaat met een vertrek. De Nieuw-Zeelander heeft een contract tot medio 2025, maar daar is een eenzijdige cluboptie voor nog één seizoen aan verbonden. Zaterdag wordt Garbett nog gewoon op het veld verwacht tegen FC Utrecht. De middenvelder gaf aan VI ook te kennen niet per se weg te willen, maar bevestigde de interesse ook.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.