Ajax scoort vier keer bij eerste zege onder Farioli

Ajax heeft zijn tweede oefenwedstrijd op weg naar het nieuwe seizoen gewonnen. Carlos Forbs had met een goal en een assist een aanzienlijk aandeel in de overwinning op Sint-Truiden, wat de eerste zege voor Ajax is sinds de aanstelling van Francesco Farioli.

Ajax
Ajax
4 - 0
Sint-Truiden

Bij het officieuze debuut van de Italiaanse coach ging Ajax een halve week geleden onderuit tegen PEC Zwolle. De ploeg die Oranje-internationals Steven Bergwijn en Brian Brobbey nog wel even moet missen, kwam toen ook niet tot scoren. Dinsdagavond was het in Oldebroek tegen Sint-Truiden al snel raak. Jorrel Hato zocht de combinatie met Julian Rijkhoff en de opgekomen linksback scoorde van dichtbij na de bal terug te hebben gekregen van de spits: 1-0.

Ajax gaf in de eerste helft weinig weg, met Anton Gaaei als andere vleugelverdediger en jongelingen Dies Janse en Tristan Gooijer in het centrum. Remko Pasveer hoefde amper in actie te komen. De veertigjarige doelman zag een 21 jaar jongere ploeggenoot vrijwel direct na rust voor de 2-0 zorgen. Bij de eerste aanval van de tweede helft was het raak voor de Amsterdammers. Forbs werd vrijgespeeld en uit diens lage voorzet scoorde de negentienjarige Banel.

Forbs zorgde in de 55ste minuut zelf voor de 3-0. Hij werkte fraai af door na een goede actie van Gaaei de uitgekomen doelman met een stiftje te kloppen. Kort na dat doelpunt brak de fase van het vele wisselen aan. Bij Ajax kwamen onder anderen Kenneth Taylor, Jordan Henderson, Devyne Rensch en Owen Wijndal binnen de lijnen. Ook viel Branco van den Boomen in, de spelverdeler die mogelijk bezig is aan zijn laatste weken bij Ajax.

Taylor zorgde voor het slotakkoord door van dichtbij raak te schieten na een actie van Christian Rasmussen: 4-0. Sint-Truiden, dat in de reguliere competitie vorig seizoen als negende eindigde op het hoogste niveau in Belgiรซ, scoorde niet meer.