Mijnans gidst AZ in besloten oefenduel langs Almere City

AZ heeft donderdagmiddag in een besloten oefenduel met 2-1 gewonnen van Almere CityFC . Een dubbelslag van Sven Mijnans was voldoende voor de overwinning.

De ploeg van trainer Maarten Martens miste een flink aantal basiskrachten. Troy Parrott, David Møller Wolfe, Kristijan Belic, Jordy Clasie, Zico Buurmeester en Ibrahim Sadiq waren er niet bij. Belic ontbrak, net als Bruno Martins Indi, vanwege een blessure. Ook Clasie en Buurmeester hadden pijntjes. De andere spelers ontbraken vanwege interlandverplichtingen.

Met een flink gewijzigd elftal begonnen de Alkmaarders dus aan het duel. Almere City kwam daarin op voorsprong, via een doelpunt van Baptiste Guillaume. Vervolgens was het voor en na rust raak voor goudhaantje Sven Mijnans. De aanvallende middenvelder tekende eerst voor de gelijkmaker uit een penalty en draaide het duel in de tweede helft om.

Het is een mooie voorbereiding voor de Alkmaarders voor de hervatting van de competitie: zaterdag 19 oktober komt koploper PSV op bezoek. De ploeg van Martens staat na acht duels op de derde plek, in het kielzog van FC Utrecht, al hebben de Domstedelingen een duel minder gespeeld. Almere City speelt na de interlandperiode tegen Sparta Rotterdam.