Ajax wil Sutalo niet meer laten gaan

Reacties

Ajax spreekt het vertrouwen uit in Josip Sutalo. De 24-jarige Kroaat stond lang op de nominatie om deze zomer te vertrekken, maar geniet inmiddels het volste vertrouwen van de club. Zolang er geen niet te weigeren biedingen op tafel liggen bij Ajax, moet Sutalo blijven.

Ajax wil Sutalo niet meer laten gaan

Dat is een verrassende wending, omdat Ajax niet onwelwillend tegenover een verkoop van Sutalo stond. Hij kwam vorig seizoen voor ruim twintig miljoen euro over van Dinamo Zagreb, maar maakte in zijn eerste jaar weinig indruk. Onder Francesco Farioli heeft Sutalo zichtbaar meer handvatten gekregen en bloeit hij dusdanig op dat een verkoop geen absolute must meer is voor Ajax.

Daarom heeft Ajax besloten met Sutalo de toekomst in te willen. Een vertrek voor 2 september valt nog steeds niet uit te sluiten, zoals dat voor geen enkele speler geldt, maar alleen wanneer Ajax niet te weigeren biedingen binnenkrijgt. 'Natuurlijk wil ik dat hij blijft. Vanaf het moment dat hij terugkwam, werkt hij elke dag heel hard. Zowel binnen als buiten de lijnen', zei Farioli onlangs.

De ontwikkelingen rond Sutalo hebben verder geen invloed op de komst van Daniele Rugani. Het is nog steeds de bedoeling dat zijn komst doorgang gaat vinden en hij een jaar gehuurd wordt van Juventus, maar alleen als Jakov Medic vertrekt.

Wel is het de vraag wat een langer verblijf van Sutalo en de komst van Rugani betekent voor de toekomst van Ahmetcan Kaplan. De Turkse verdediger stond lang aan de zijlijn met een zware blessure en maakte na zijn rentree een sterke indruk, maar zal zich nu willen richten op speelminuten en niet meer aan de zijlijn willen staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.