Ajax-tegenstander gaat in Polen weer in de fout

Jagiellonia Bialystok heeft opnieuw een nederlaag geleden voor een wedstrijd tegen Ajax. Waar het vorige week nog misging tegen de koploper, verslikte de Ajax-opponent zich nu in een gepromoveerde club. Ajax komt dit weekend niet in actie, in tegenstelling tot Jagiellonia.

Katowice
Katowice
3 - 1
Jagiellonia Bialystok

In 2018 werd de veranderagenda ingesteld door de Eredivisie, om de competitie sterker te maken. Onderdeel daarvan was het verzetten van wedstrijden ten bate van de Europese prestaties. Ajax maakte daar gebruik van, waardoor de Amsterdammers vrij zijn dit weekend. Voor tegenstander Jagiellonia was dat dus niet het geval.

De Polen leden in eigen huis een forse nederlaag tegen Ajax, waardoor het tweeluik zo goed als beslist is. Toch koos trainer Adrian Siemieniec van Jagiellonia ervoor om zijn volledige aanvallende linie rust te geven tegen Katowice. Dat betekende ook geen basisplek voor Lamine Diaby-Fadiga, de spits met een verleden bij FC Eindhoven.

In totaal bleven er alsnog zeven spelers staan die ook een basisplek hadden tegen Ajax, zij kregen het echter niet voor elkaar om te winnen in de Ekstraklasa. Katowice, vorig seizoen nog uitkomend op het tweede niveau, kwam al na twee minuten op voorsprong via Adrian Blad, die profiteerde van geblunder in de opbouw. Afimico Pululu, die tegen Ajax inviel, maakte kort daarna gelijk.

In een zoektocht naar succes na de pijnlijke nederlaag tegen KS Cracovia ging Jagiellonia op zoek naar de zege, maar het werd juist een volgende nederlaag. Borja Galán maakte een kwartier voor tijd de 2-1 en via Oskar Repka werd het zelfs 3-1, waardoor Jagiellonia opnieuw met een nederlaag op zak tegen Ajax gaat spelen in de play-offs van de Europa League.