Ajax Vrouwen rekenen in verlenging af met Oekraïners in CL-voorronde

De Ajax Vrouwen zijn de Europese campagne moeizaam begonnen. De ploeg van trainer Hesterine de Reus was, na verlenging, met 4-1 te sterk voor FK Kolos Kovalivka.

Ajax
Ajax
nv
4 - 1
Kolos Kovalivka

In de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League werkt Ajax een mini-toernooi af in Denemarken. Vlak naast het stadion van Brøndby IF trapten ze af tegen de ploeg uit Kovalivka. Na een sterke openingsfase van Ajax, kwamen de Oekraïners halverwege de eerste helft op voorsprong. Violeta Tian omspeelde keeper Regina van Eijk: 0-1. Daarmee bepaalde zij ook meteen de ruststand.

Na de hervatting zochten de Amsterdammers naar de gelijkmaker, maar die liet even op zich wachten. In de 65ste minuut kopte Tiny Hoekstra hem dan eindelijk tegen de touwen. In de minuten daarna hing de 2-1 in de lucht, maar dat mocht niet baten. FK Kolos Kovalivka trok een muur op en hield stand. En dus moest er verlengd worden.

In de verlenging was het na vijf minuten wél raak: Lotte Keukelaar pingelde zich een weg naar de 2-1. In de tweede helft van de verlenging werd het ook nog 3-1: Danique Noordman tikte van dichtbij eenvoudig binnen. Daar bleef het niet bij. Vier minuten later verschalkte Quinty Sabajo de keeper met een wonderschone stift van rand zestien: 4-1.