Ajax Vrouwen verspeelt koppositie in 'Klassieker' tegen Feyenoord

Feyenoord Vrouwen heeft een punt overgehouden in de 'Klassieker' tegen Ajax Vrouwen. De thuisploeg had zelf aanvallend niet veel in te brengen, maar mede via uitblinkende keeper Jacintha Weimar bleef het duel doelpuntloos: 0-0. Door een overwinning van Utrecht Vrouwen mogen zij zich de nieuwe koploper noemen in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Feyenoord
Feyenoord
0 - 0
Ajax
Ajax

De Ajax Vrouwen hebben de eerste drie duels allemaal winnend afgesloten. Feyenoord begon minder goed aan het seizoen. Vorige week gingen ze nog pijnlijk met 0-3 onderuit in eigen huis tegen FC Utrecht. Hoewel Ajax komende interlandperiode drie spelers van het Nederlands elftal in de gelederen heeft (Sherida Spitse, Danique Noordman en Lotte Keukelaar) wist het zondagmiddag niet langs Feyenoord te komen.

Het was pas de zevende keer dat De Klassieker in het vrouwenvoetbal plaatsvond. Na vijf minuten was het Ella van Kerkhoven die bijna het doelpunt van het seizoen maakte met een poging vanaf de middenlijn voor de Rotterdamse ploeg, de bal ging maar net naast. In de eerste helft gebeurde er verder weinig, op het afstandsschot van Lily Yohannes na, die zorgvuldig werd gepareerd door keeper Weimar. De KNVB is bezig om Yohannes speelgerechtigd te krijgen voor het Nederlands elftal, maar ze kan ook kiezen voor het Amerikaanse elftal.

Kort na rust was het direct Ajax dat er weer gevaarlijk uitkwam, maar weer wist Weimar redding te brengen, dit keer op een poging van clubtopscorer Tiny Hoekstra. De bezoekers domineerden de hele tweede helft het balbezit, maar echte kansen bleven lang uit.

In de slotfase kwam Noordman, die voor het eerst bij de selectie van de Oranje Leeuwinnen zit, nog gevaarlijk door, maar weer was het Weimar die redding bracht. Hoekstra was in de extra tijd nog dicht bij een treffer, maar schoof de bal uit de draai naast. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Feyenoord de Amsterdamse ploeg van scoren weet af te houden en daarmee het duel eindigt zoals het begon: 0-0.