Ajax wint strijd om Mokio

Reacties

Ajax gaat de strijd om Jorthy Mokio (16) winnen. Het Belgische toptalent van AA Gent heeft aangegeven naar Amsterdam te willen verhuizen en is met die club nagenoeg rond.

Ajax wint strijd om Mokio
© Pro Shots

Mokio is een hoog aangeschreven toptalent dat al zijn debuut in de hoofdmacht van Gent maakte. Bayern München en Barcelona waren twee grootmachten die in een eerder stadium aan Mokio trokken, maar het leek vooral te gaan tussen Ajax en PSV. Ajax heeft de verdediger een ambitieus meerjarenplan voorgeschoteld en Mokio heeft inmiddels aangegeven naar Amsterdam te willen verhuizen. Gent deed recentelijk nog serieuze pogingen om de centrale verdediger binnenboord te houden, maar zonder succes.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Mokio voor Jong Ajax zal gaan spelen en mee gaat trainen met het eerste elftal van hoofdtrainer Francesco Farioli.

Mokio reist maandag af naar Amsterdam voor de medische keuringen bij Ajax, samen met zijn begeleiders Niels De Jonck en Christophe Henrotay. Hij heeft bij Gent aangegeven naar Ajax te willen verhuizen. Bij Ajax treft Mokio met Mika Godts een landgenoot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.