Ajax zet Sosa, Tahirovic, Vos en Wijndal naar Jong Ajax

Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Silvano Vos en Owen Wijndal maken geen deel meer uit van de A-selectie van Ajax. Het viertal is per direct teruggezet naar Jong Ajax.

Ajax zet Sosa, Tahirovic, Vos en Wijndal naar Jong Ajax
© Pro Shots

Daarmee lijkt Ajax aan te geven dat er voor deze spelers geen toekomst meer is bij de club. Tahirovic kreeg die signalen tijdens de voorbereiding al, omdat hij werd gebruikt als linksback en centrale verdediger. Door hem terug te zetten naar de beloftenploeg, lijkt Ajax het signaal af te geven dat hij beter kan vertrekken.

Voor zijn positie heeft Ajax ook Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk, Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor nog. Silvano Vos hoorde ook tot de concurrenten, maar ook de speler uit de eigen jeugd lijkt uit te mogen kijken naar een toekomst buiten Amsterdam.

Hetzelfde geldt voor Wijndal, die eveneens mag vertrekken omdat hij met zijn salaris zwaar op de begroting drukt. Hij had met Youri Baas en de eveneens teruggezette Sosa twee concurrenten voor de linksbackpositie, maar trainer Francesco Farioli kiest op links vooralsnog voor Jorrel Hato.

Wat leidend is, is dat Ajax spelers kwijt moet om nieuwe spelers binnen te kunnen halen. Daar is niet alleen ruimte, maar vooral geld voor nodig. Want Ajax kan pas iets als er spelers zijn vertrokken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer B. Tahirović
Meer over B. Tahirović
Meer O. Wijndal
Meer over O. Wijndal