Aké is er zeker van: zoals tegen Oostenrijk gaan we Oranje niet meer zien

Reacties

Nathan Aké weet 'heel zeker' dat het Nederlands elftal geen wedstrijd als die tegen Oostenrijk (2-3 verlies) meer gaat spelen. De verdediger van Manchester City en reserveaanvoerder van Oranje blikte tijdens het persmoment vrijdag terug op dat duel.

Aké is er zeker van: zoals tegen Oostenrijk gaan we Oranje niet meer zien
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

'Ik weet zeker van iedereen dat we niet weer zo’n wedstrijd gaan neerzetten', stelde Aké. Ergens ziet hij ook een lichtpuntje in het resultaat tegen de Oostenrijkers. 'Ik denk dat het goed is dat de laatste wedstrijd zo is gegaan, zodat we hard konden zijn (naar elkaar, red.).'

Toen Aké werd gevraagd naar wat er beter moest ten opzichte van het duel met Oostenrijk, lachte hij. 'We zijn niet goed begonnen', zei hij. 'We hebben in de eerste twintig minuten geen duel gewonnen en waren overal te laat. We verloren de bal snel. Heel veel moest beter.' Aké besefte ook dat hij in zijn rol als reserveaanvoerder moet groeien. 'Deze wedstrijd heeft ook weer duidelijk gemaakt dat ik daar stappen in moeten zetten.'

Het onderwerp Joey Veerman werd logischerwijs aangehaald op de persconferentie. 'Hij is goed opgenomen, iedereen weet dat het erbij hoort', reageerde Aké. 'Iedereen heeft weleens zo’n wedstrijd gehad. We weten wat voor kwaliteiten hij heeft. Het was goed dat de families er gisteren waren.' Aké begon daarna zelf over de rol van de media. 'Sommige opmerkingen van de media gingen voor mij iets te ver', vond de verdediger.

Daarmee doelde hij op enkele opmerkingen over Veerman. De middenvelder van PSV kreeg flinke kritiek na zijn optreden tegen Oostenrijk, waarin hij al 35 minuten werd gewisseld. Virgil van Dijk ging daar verder op in.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.