Aké spoedig weer beschikbaar voor Manchester City

Reacties

Nathan Aké is hard op de weg terug bij Manchester City. De Nederlandse verdediger stond donderdag weer met de selectie van Pep Guardiola op het trainingsveld.

Aké spoedig weer beschikbaar voor Manchester City
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
Zo 20 okt.
15:00
Manchester City
Manchester City

Aké verstapte zich in de vorige interlandbreak in het Nations League-duel met Duitsland en ging vervolgens met een van pijn vertrokken gezicht naar de grond. Uiteindelijk bleken zijn klachten zo ernstig te zijn, dat hij per brancard van het veld moest worden gedragen.

De verdediger liep een spierblessure op en was sindsdien uit de roulatie bij The Citizens. Met Josko Gvardiol beschikt Guardiola over een uitstekend alternatief, die Aké in de grote duels zelfs al naar de bank had verwezen. Ook de jonge Rico Lewis kan aan de linkerkant uit de voeten. Of Aké dit weekend al inzetbaar is tegen Wolverhampton Wanderers, is nog onduidelijk. 

Aké is een vaste waarde bij het Nederlands elftal en staat normaliter opgesteld als linksback. Bondscoach Ronald Koeman zal op de linkspoot zeker een beroep doen, maar zag met Tyrell Malacia (Manchester United) en Bjorn Meijer (Club Brugge) ook twee andere linksachters de groepstraining hervatten.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
7
6
0
1
13-2
+11
18
2
Manchester City
7
5
2
0
17-8
+9
17
3
Arsenal
7
5
2
0
15-6
+9
17
4
Chelsea
7
4
2
1
16-8
+8
14
* Actueel tot en met 16 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.