Alexander Sørloth: van FC Groningen-flop naar topaankoop van Atlético Madrid

Reacties

Alexander Sørloth is de nieuwe spits van Atlético Madrid. De hoofdstedelingen maken op de officiële website van de club melding van de komst van de Noor, die voor zo'n dertig miljoen euro is gekocht van Villarreal en voor vier jaar heeft getekend.

Alexander Sørloth: van FC Groningen-flop naar topaankoop van Atlético Madrid
© Pro Shots

De 28-jarige Sørloth heeft daarmee een geweldig seizoen verzilverd. In het afgelopen voetbaljaar was de aanvaller, die in het seizoen 2016/17 nog weinig indruk maakte bij FC Groningen, goed voor 23 competitiedoelpunten. Daarmee eindigde hij als tweede op de topscorerslijst van La Liga. Artem Dovbyk van Girona maakte één goal meer.

Dovbyk was ook de spits die Atlético in eerste instantie wilde hebben. De beoogde deal voor de Oekraïner werd echter gekaapt door AS Roma, waarna de nummer vier van het afgelopen seizoen in Spanje doorschakelde en bij Sørloth uitkwam.

Atlético had dringend behoefte aan een nieuwe doelpuntenmaker. De club nam deze zomer afscheid van Álvaro Morata, die naar AC Milan vertrok, en Memphis Depay. Laatstgenoemde beschikte over een aflopend contract en heeft nog geen nieuwe club gevonden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.