Alle Champions League-deelnemers bekend: feest in Servië, Frankrijk en Slowakije

Reacties

Lille, Rode Ster Belgrado en Slovan Bratislava zijn woensdagavond doorgedrongen tot de groepsfase van de Champions League, waarmee het deelnemersveld van 36 clubs nu vervolledigd is. Vooral Slovan had een spectaculaire avond.

Alle Champions League-deelnemers bekend: feest in Servië, Frankrijk en Slowakije
© Pro Shots
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado
2 - 0
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

In het Stadion Rajko Milic verdedigde Bødo/Glimt een 2-1 voorsprong, maar die hield geen stand. Rode Ster kwam halverwege de eerste helft langszij door middel van een strafschop, benut door Bruno Duarte. In de tweede helft was het Uros Spajic (ex-Feyenoord) die na een uur spelen voor een beslissing zorgde met een rake kopbal. Bodø wordt zodoende niet de derde Noorse club ooit in het hoofdtoernooi van het miljardenbal, na Rosenborg en Molde.

Slavia Praag
Slavia Praag
2 - 1
Lille
Lille

Slavia Praag had een hels karwei: in de hoofdstad van Tsjechië moest de ploeg een 2-0 achterstand tegen Lille ophalen. Christos Zafeiris zorgde voor een uitstekende start. Na een prachtige aanval schoot de Noor met links binnen: hoop in de Eden Arena. Lille barstte niet, hield zijn kleine voordeel en besliste de partij een kwartier voor tijd door een goal van Edon Zhegrova.

De van SC Heerenveen overgekomen buitenspeler Osame Sahraoui viel in de slotfase nog in bij de Fransen, die het toch nog spannend lieten worden. Een late goal van EK-topscorer Ivan Schranz zorgde namelijk voor een hete Praagse slotfase, maar Lille overleefde het stormpje.

Slovan Bratislava
Slovan Bratislava
3 - 2
FC Midtjylland
FC Midtjylland

Slovan Bratislava gaat zich voor het eerst melden in de poulefase van de Champions League. Nadat het 1-1 werd op het veld van FC Midtjylland, won de Slowaakse ploeg thuis spectaculair met 3-2. Marko Tolic zorgde snel voor 1-0, waarna een Deense dubbelslag door Aral Simsir en Franculino voor een golf van neerslachtigheid in Tehelné pole, het nationale stadion in de hoofdstad.

In een spectaculair slot kwam alles goed. Tolic deed het volgepakte stadion ontploffen met een snoeiharde schuiver, voordat de Armeen Tigran Barseghyan drie minuten later de overtreffende trap van euforie teweegbracht met een al net zo hard en zuiver schot: 3-2. Na Kosice, Petrzalka en Zilina heeft Slowakije nu weer eens een club in de Champions League, veertien jaar na de vorige deelnemer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Lille
Meer over Lille
Meer Rode Ster Belgrado
Meer over Rode Ster Belgrado
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.