Alle lof gaat uit naar één man bij Club Brugge na knappe kwalificatie

Reacties

Net zo min als de vroegtijdige kwalificatie van zijn team voor de achtste finales, had waarschijnlijk niemand zien aankomen dat Simon Mignolet de absolute uitblinker onder de doelmannen in de Champions League zou worden. Woensdagavond ontving de sluitpost van Club Brugge een stortbui aan complimenten na zijn heldhaftige optreden tegen Atlético Madrid (0-0).

Alle lof gaat uit naar één man bij Club Brugge na knappe kwalificatie
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Met zijn kin bezorgde de ervaren Mignolet (34) Club Brugge de eerste kwalificatie voor de knock-outfase sinds de oprichting van de Champions League. Ondanks een enorm overwicht van Atlético, bezweken de Belgen niet. Ook niet toen het de laatste tien minuten met tien man verder moest na rood voor oud-AZ'er Kamal Sowah.

Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws waren dusdanig onder de indruk dat een 10 werd uitgeloofd voor de prestatie van Mignolet. 'Griezmann kreeg er witgrijze haren van', kopte Het Laatste Nieuwsblad. Een nog betere wedstrijd dan landgenoot en Real Madrid-goalie Thibaut Courtois in de Champions League-finale van afgelopen seizoen tegen Liverpool, weet Sporza aan de hand van de voorkomen xG (2,72 tegenover 2,60).

Club Brugge hield met Mignolet onder de lat in alle vier de duels tot nog toe de nul. 'Dat betekent alleen maar dat je plannetje klopt', reageerde de absolute uitblinker voor de camera van VRT. 'De voorbije jaren lukte het niet voor ons in de Champions League, maar dit seizoen is anders. We hebben de kwalificatie beet, maar ons verhaal stopt hier niet. We willen zien hoe ver we geraken.'

Mignolet, in het verleden op de loonlijst bij Liverpool, Sunderland en Sint-Truiden, blonk vorige week ook al uit tegen Atlético, toen de kampioen van België met 2-0 te sterk was voor Atlético. In totaal maakte de doelman veertien reddingen zonder een tegentreffer te incasseren in de twee duels tegen de Spanjaarden. Een record in de Champions League.

In de Jupiler Pro League kan Club Brugge de ontzagwekkende cijfers nog niet altijd doortrekken. De voormalige ploeg van Alfred Schreuder staat derde, achter het Antwerp van Mark van Bommel en Racing Genk. Mignolet moest in elf duels al twaalf keer de bal uit zijn net vissen.

UEFA Champions League

Stand Groep B UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
4
0
2
12-7
+5
12
2
Club Brugge
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Bayer Leverkusen
6
1
2
3
4-8
-4
5
4
Atlético Madrid
6
1
2
3
5-9
-4
5
* Actueel tot en met 30 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.