Almere City heeft ook door NAC gewilde Haye binnen

Reacties

Almere City FC heeft zich versterkt met Thom Haye. De middenvelder tekent tot de zomer van 2025, zo bevestigt zijn nieuwe werkgever.

Almere City heeft ook door NAC gewilde Haye binnen
© Pro Shots

Haye zat sinds deze zomer zonder club, nadat de 29-jarige international van Indonesië uit zijn contract liep bij SC Heerenveen. Haye zette aanvankelijk in op een vertrek naar het buitenland, maar daar kwam het niet van. Ook voormalig werkgever NAC Breda had de middenvelder graag zien komen, maar uiteindelijk gaat Almere City met hem aan de haal.

Almere had de financiële stootkracht door de verkoop van Stije Resink (FC Groningen) en Sherel Floranus (PEC Zwolle). De club ziet Haye als een buitenkansje die het verschil kan maken in de strijd tegen degradatie.

'Ik heb met mijn hoofd én hart voor Almere City gekozen', zegt de middenvelder zelf op de website van de club. 'Ik heb goede gesprekken met hen gehad waarin ik ben overtuigd van de strategie binnen en buiten de lijnen. Dat heeft er toe geleid dat ik er dit seizoen alles aan ga doen om Almere in de Eredivisie te houden.'

Johan Hansma, technisch manager van Almere, geeft aan erg blij te zijn met de komst van Haye, die donderdagavond al door VI werd gemeld. 'Hij is precies het soort speler waar we nog naar op zoek waren. Met zijn komst hebben we de selectie nu rond, de selectie waarmee we dit seizoen opnieuw voor handhaving in de Eredivisie strijden.' 

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Ajax
2
1
0
1
2-2
0
3
16
Heracles Almelo
5
0
3
2
2-7
-5
3
17
Almere City FC
5
0
2
3
2-12
-10
2
18
RKC Waalwijk
5
0
0
5
2-15
-13
0
* Actueel tot en met 18 sep. 2024

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer T. Haye
Meer over T. Haye
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.