Anderlecht maakt Tubeke in acht minuten kansloos

Waar Standard Luik zich pijnlijk verslikte in SV Zulte Waregem, boekte Anderlecht een ruime overwinning op Tubeke.

Anderlecht-Tubeke 5-1Tubeke doorstond zonder al te veel problemen de eerste Brusselse storm. Maar de tweede opleving van Anderlecht zette de gasten direct op een onoverbrugbare achterstand. In een tijdsbestek van acht minuten hadden Nicolás Frutos, Mbark Boussoufa en Guillaume Gillet het gat geslagen: 3-0.

Scheidsrechter Serge Gumienny deed ook van zich spreken. De arbiter keurde een strafschop van Anderlecht af, omdat Jonathan Legear te vroeg was ingelopen. Hij liet het spel hervatten met een vrije trap voor Tubeke, waar de reglementen voorschrijven dat de penalty opnieuw moet worden genomen. De foutieve beslissing deed niets af aan het resultaat, want Anderlecht scoorde na rust via Jan Polak en Legear nog twee keer en loste Club Brugge minimaal voor een dag af als koploper in België.

Standard Luik-SV Zulte Waregem 1-2Na het succes in de strijd om de UEFA Cup liet Standard Luik in eigen land een gevoelige steek vallen. SV Zulte-Waregem was op Sclessin te sterk voor de Waalse ploeg, dat in de tweede helft de via Dieumerci Mbokani verkregen voorsprong uit handen gaf. Op het moment dat beide ploegen zich leken te hebben neergelegd bij een remise sloeg Danijel Subotic toe. Standard verloor terrein op Anderlecht en moet vrezen dat Club Brugge zondag ook uitloopt op de regerend kampioen.