Anderlecht ondanks puntverlies weer koploper in België

Op bezoek bij SC Lokeren wist Anderlecht niet te winnen. De ploeg uit Brussel was wel de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren(0-0). Ondanks het puntverlies is Anderlecht nog altijd koploper.

In de eerste helft kregen de bezoekers een paar goede kansen. Voormalig Ajacieden Mbark Boussoufa en Jelle Van Damme waren gevaarlijk, maar beiden wisten het net niet te vinden.

Na rust waren het Thomas Chatelle en Tom De Sutter die goede kansen kregen, maar het lukte koploper Anderlecht maar niet om Lokeren-doelman Barry Boubacar Copa te passeren.

Door het gelijkspel loopt Standard Luik twee punten in op Anderlecht. Beide ploegen hebben nu 61 punten uit 28 wedstrijden. De ploeg uit Brussel blijft eerste door een beter doelsaldo.