Club Brugge dankzij Simaeys toch nog langs Charleroi

Jeroen Simaeys heeft Club Brugge de thuisoverwinning op Charleroi bezorgd. De verdedigende middenvelder kopte in blessuretijd de winnende treffer binnen: 2-1.

Charleroi incasseerde al vier wedstrijden geen tegendoelpunt, maar na een half uur kopte Joseph Akpala op aangeven van Nabil Dirar de 1-0 voor Club Brugge op het bord.

Voormalig Willem II-speler Christophe Gregoire maakte in de 55ste minuut gelijk. Hij strafte balverlies van Karel Geraerts af met een knappe boogbal over Club-doelman Stijn Stijnen: 1-1.

In blessuretijd zorgde Simaeys dan toch voor de thuiszege van Blauw-zwart. Kort daarvoor had Abdelmajid Oulmers nog een kopbal van Simaeys van de lijn gehaald.

Door de overwinning blijft Club Brugge derde staan, met zeven punten achterstand op koploper Anderlecht. De ploeg uit Brussel heeft echter nog een wedstrijd tegoed.