Hattrickheld Lidberg zet Duitsland op zijn kop na fenomenale comeback

Isac Lidberg heeft vrijdagavond een glansrol gespeeld bij Darmstadt. De voormalig spits van Go Ahead Eagles en FC Utrecht hielp zijn ploeg de zege grijpen op Schalke 04 na een 3-0 achterstand.

Schalke 04
Schalke 04
3 - 5
Darmstadt 98

Met 5 goals in 22 duels was de periode van Lidberg bij FC Utrecht niet geworden wat hij ervan had gehoopt. Deze zomer stapte hij over naar de Tweede Bundesliga. In zijn eerste twee duels was hij al goed voor een goal en een assist. Tegen Schalke 04 speelde hij zijn droomwedstrijd. Schalke was in de eerste helft op een 3-0 voorsprong gekomen, door goals van Tobias Mohr, Ron Schallenberg en voormalig FC Utrecht-speler Moussa Sylla.

Net voor rust deed Fraser Hornby vanaf de strafschopstip wat terug voor de bezoekers en na de onderbreking was het de beurt aan Lidberg. Tien minuten na rust maakte de 26-jarige Zweed zijn eerste treffer van de avond. Een kwartier voor tijd zette hij Darmstadt weer op gelijke hoogte door de bal na een goede loopactie in de diepte prachtig in de verre kruising te vegen.

Net voor tijd completeerde Lidberg niet alleen zijn hattrick, maar ook de ongekende comeback van Darmstadt. Hij reageerde het meest alert op een klutssituatie en schoot zo de 3-4 binnen. Diep in de blessuretijd maakte Sergio López ook nog de 3-5. Zo zorgde hij voor de eerste zege van het seizoen voor Darmstadt, dat nu dertiende staat. Schalke 04 staat een plekje lager.

Op dezelfde avond won Paderborn van Hannover 96 met 2-1. Koen Kostons was trefzeker namens de thuisploeg.