Lidberg laat Eredivisie na jaren bij GAE en Utrecht achter zich

Reacties

Isac Lidberg (25) gaat FC Utrecht verlaten voor Darmstadt, dat in de 2. Bundesliga speelt. Daarmee komt er voor de Zweedse spits een einde aan drie jaar in de Eredivisie bij Go Ahead Eagles en later Utrecht, waar hij nooit doorbrak. Hij levert de club wél meer op dan hij kostte, richting de één miljoen euro.

Lidberg laat Eredivisie na jaren bij GAE en Utrecht achter zich

Lidberg kende een moeilijke periode in de Domstad, waar hij vaak bekritiseerd werd en maar zelden indruk maakte in wedstrijden. Na het vertrek van Tasos Douvikas leek de Zweed even aanspraak te maken op de spitspositie in het elftal van Ron Jans, maar dat liep niet uit op een succes en in de winter werd Sam Lammers naar volle tevredenheid gehuurd van Rangers.

Dit seizoen heeft Jans drie keuzes in de punt van de aanval (David Min, Noah Ohio en Anthony Descotte) en is Lidberg geen optie meer. In de voorbereiding werd hij zelfs even als rechtsback getest. Darmstadt biedt uitkomst met een bod dat hoger is dan het bedrag dat Utrecht in 2023 betaalde aan Go Ahead Eagles, waar de hardwerkende en bonkige Zweed wél fijne jaren kende. De Deventenaren haalden Lidberg in 2021 op bij Gefle IF uit Zweden.

Intussen overweegt FC Utrecht nog de terugkeer van middenvelder Oscar Fraulo (20), die wellicht opnieuw gehuurd kan worden van Borussia Mönchengladbach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.