Spurs en Villa knokken zich naar zege, wederom misère voor Everton

Tottenham Hotspur heeft zaterdag een zwaarbevochten zege geboekt op Brentford. Newcastle United ging na een goede seizoensstart voor het eerst onderuit, terwijl Aston Villa knap won. Everton lijkt ondertussen weer een zwaar seizoen tegemoet te gaan.

Tottenham Hotspur
3 - 1
Brentford
Brentford

Met één zege in vier competitiewedstrijden was Tottenham Hotspur niet bepaald lekker aan de Premier League begonnen. Tegen Brentford zat er dus niets anders op dan te winnen, wilde de Londense topclub nog enigszins aansluiting met de bovenkant van de ranglijst houden. Micky van de Ven begon bij de thuisploeg in de basisopstelling. Sepp van den Berg deed dat bij de gasten. En het was Van den Berg die als eerste kon juichen.

Nog geen minuut was de wedstrijd bezig, toen het prijs was. Van den Ven was er op de voorste rang getuige van, hoe Bryan Mbeumo na 23 seconde op fenomenale wijze raakschoot. Het schudde Spurs wakker, want binnen een half uur was het duel volledig gekanteld. Dominic Solanke maakte zijn eerste Premier League-goal in het shirt van de Londenaren, terwijl Brennan Johnson er 2-1 van maakte.

In de tweede helft leek het duel helemaal open te breken, toen doelman Guglielmo Vicario opzichtig hands maakte buiten zijn doelgebied. Hij brak daarmee een veelbelovende aanval af, maar werd gek genoeg niet bestraft. Spurs gooide vlak voor tijd zout in de wonden van Brentford, want het was James Maddison die de zege in veilige haven bracht: 3-1.

Fulham
Fulham
3 - 1
Newcastle United

Er gebeurde afgelopen zomer bar weinig bij Newcastle United. Maar dat legde de club zeker geen windeieren. Na vier wedstrijden was de ploeg van Sven Botman, die langdurig uit de roulatie is door een zware knieblessure, een van de grote verrassingen. Tien punten werden er verzameld.

Bij het bezoek aan Craven Cottage stortte Newcastle echter voor het eerst in. Fulham overrompelde de gasten, die dankzij Raúl Jiménez en Emile Smith-Rowe twee doelpunten incasseerden (2-0). Direct na rust maakte Harvey Barnes het spannend, maar verder kwam Newcastle niet. Oud-Feyenoorder Reiss Nelson zette de kroon op het werk van de thuisploeg, door er in blessuretijd nog 3-1 van te maken. Daardoor was het feest in Londen.

Aston Villa
Aston Villa
3 - 1
Wolverhampton Wanderers

Traditieclub Aston Villa drukte midweeks de neus tegen het venster van de Europese elite. Op bezoek bij Young Boys werd flink huisgehouden (0-3), waardoor de Champions League-entree imponerend bleek. Op Villa Park bleek Wolverhampton Wanderers een veel grotere plaag. De gasten, met de door Ajax verhuurde Carlos Forbs op de reservebank, leidden bij de rust. Matheus Cunha maakte de enige treffer.

Na de rust rechtte Villa echter de rug: Goudhaantje Ollie Watkins, op het EK nog de beul van Oranje, maakte de gelijkmaker, waardoor de schade beperkt werd: 1-1. Het voetbalgevecht leek uit te monden in een gelijkspel, maar Ezri Konsa besliste anders. Vlak voor tijd schoot de verdediger Villa Park in extase en zette hij de droomweek voor de fans nog even voort. Jhon Durán zorgde zelfs nog voor een toegift: 3-1.

Southampton
Southampton
1 - 1
Ipswich Town

De terugkeer in de Premier League van Southampton en Ipswich Town verliep tot dusverre nog niet bepaald soepel. Beide ploegen wisten nog niet te winnen, maar in een onderling duel zou één van de twee daar zaterdag afstand van kunnen doen. Tyler Dibling zorgde met zijn eerste doelpunt in de Premier League voor een droomstart voor de thuisploeg. Het leek lang genoeg voor de eerste zege, maar in de vijfde minuut van de extra speeltijd ging het tóch mis: Sam Morsy redde een punt voor Ipswich en dompelde St. Mary's in diepe rouw.

Leicester City
1 - 1
Everton
Everton

Everton is amper weg te denken uit de Premier League. Toch wordt al jaren ternauwernood ontsnapt aan zo’n scenario. Ook dit keer was de start weinig veelbelovend, maar op bezoek bij Leicester City, dat eveneens nog niet kon winnen, moesten de eerste punten behaald worden. Iliman Ndiaye zorgde wat dat betreft voor het ideale begin, want de middenvelder bracht Everton halverwege de eerste helft aan de leiding. Toch blijven beide ploegen zonder zege, want diep in de tweede helft knokte The Foxes zich via Stephy Mavididi langszij: 1-1.

Lees hier het wedstrijdverslag van Liverpool - Bournemouth.