'Arbitragezaak van de baan door akkoord tussen United en Newcastle'

Reacties

Manchester United heeft met Newcastle United eindelijk een akkoord bereikt over de overstap van directeur voetbalzaken Dan Ashworth. Daarmee is een arbitragezaak van de baan.

'Arbitragezaak van de baan door akkoord tussen United en Newcastle'
© Pro Shots

Dat meldt The Athletic maandagochtend. Ashworth werd in februari al op non-actief gezet door Newcastle, toen duidelijk werd dat United in hem de man ziet die de nieuwe koers onder aandeelhouder Sir Jim Ratcliffe moet vormgeven. Sindsdien was het wachten op een doorbraak in de onderhandelingen tussen beide Premier League-clubs clubs over een afkoopsom voor het afkopen van het contract van de 53-jarige Engelsman.

Ashworth was volgens Engelse media bereid een arbitragezaak aan te spannen om zijn overstap naar United af te dwingen. Dat blijkt nu toch niet nodig. Hoe hoog de afkoopsom is die United betaalt, meldt The Athletic niet. Volgens Engelse media vroeg Newcastle in een eerder stadium meer dan twintig miljoen euro aan United, dat met Jason Wilcox eerder al een technisch directeur losweekte bij Southampton.

Nu ook het laatste obstakel voor de overstap van Ashworth is weggenomen, kan United doorpakken met de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen. Onder anderen Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee worden genoemd als potentiële versterking voor komend seizoen. Ashworth werd bij Brighton & Hove Albion en Newcastle geroemd om zijn technische beleid en zal dat nu waar moeten maken op Old Trafford.

Ten Hag gaat bij United waarschijnlijk ook samenwerken met René Hake. Lees op VI PRO waarom de trainer van Go Ahead Eagles op weg is naar Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.