Argentijnen worstelen maar kloppen VS ruim

Argentinië poetste tegen de Verenigde Staten een achterstand weg, om Team USA uiteindelijk met ruime cijfers (4-1) aan de kant te zetten in Groep C.

Met Juan Roman Riquelme en Juan Sebastian Veron in de basisopstelling hadden de Argentijnen een valse start. Al in de negende minuut mocht Eddie Johnson namens de VS aanleggen voor een strafschop. Hij was omvergelopen door Gabriel Milito en faalde niet vanaf elf meter.

Binnen twee minuten kwam Argentinië op gelijke hoogte. Hernán Crespo wurmde de bal over de doellijn na een vrije trap van Riquelme. Ondanks de snelle gelijkmaker hadden de Albicelesti de grootste moeite de stugge Amerikaanse defensie en doelman Kasey Keller te passeren.

Pas in de 64ste minuut kwam Argentinië op voorsprong. Lionel Messi zette met Riquelme een aanval op, waarna Crespo van dichtbij zijn tweede goal maakte. Een kwartier later kopte Pablo Aimar de 3-1 tegen de touwen, waarna invaller Carlos Tévez koel en beheerst voor de 4-1 eindstand zorgde.