Argentinië-coach ziet Benítez verdienstelijk debuteren: 'Nooit makkelijk in dit shirt'

Reacties

Walter Benítez bereikte in de nacht van dinsdag op woensdag een mijlpaal in zijn voetbalcarrière. De 31-jarige doelman van PSV maakte tijdens het oefenduel tussen Argentinië en Costa Rica (3-1) zijn debuut voor zijn land. Bondscoach Lionel Scaloni was na afloop tevreden over Benítez.

Argentinië-coach ziet Benítez verdienstelijk debuteren: 'Nooit makkelijk in dit shirt'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 1
Costa Rica
Costa Rica

Ter voorbereiding op de Copa America speelde Argentinië deze interlandperiode twee oefenwedstrijden. Afgelopen zaterdag werd El Salvador verslagen (3-0), in een duel waarin Benítez de gehele wedstrijd op de bank zat en toekeek hoe concurrent Emiliano Martínez de nul hield. Scaloni liet de PSV’er wel starten tegen Costa Rica en dit betekende dat de doelman zijn eerste interland voor La Albiceleste in de pocket heeft.

Ondanks dat Benítez een tegengoal moest verwerken, liet het Argentijnse TyC Sports zich positief uit over het debuut van de in San Martin geboren keeper. 'Tegen El Salvador was het de beurt aan Valentín Barco, maar nu was het moment er voor Benítez. Hij kreeg één doelpunt te verwerken, maar leverde een vlotte prestatie tegen een tegenstander die hem, afgezien van sommige kansen, weinig zorgen baarde', aldus het medium, dat met Benítez de 47e speler onder het bewind van Scaloni zag debuteren.

Scaloni
Ook Scaloni reageerde na afloop op het debuut van Benítez. 'Ik ben blij voor Walter. Hij speelde een goede wedstrijd en zo zie je maar; niets in de voetbalwereld is niet mogelijk. Hij is hier vandaag', aldus de bondscoach, die op de afsluitende persconferentie nog aangaf dat het lastig kan zijn om voor Argentinië uit te komen. 'Hij (Benítez, red.) heeft een goede wedstrijd gespeeld. Het is nooit makkelijk met het Argentijnse shirt op de schouders', besloot Scaloni.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.