Argentinië mist Messi én bondscoach in laatste groepsduel op Copa América

Reacties

Argentinië kan tijdens de laatste groepswedstrijd op de Copa América tegen Peru in Miami niet beschikken over Lionel Messi. De 37-jarige steraanvaller is geblesseerd. Ook is bondscoach Lionel Scaloni geschorst.

Argentinië mist Messi én bondscoach in laatste groepsduel op Copa América
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 0
Peru
Peru

Messi hield hamstringklachten over aan de tweede groepswedstrijd tegen Chili en trainde in aanloop naar het duel met Peru van aankomende nacht niet mee. Hoewel onderzoek uitwees dat er geen sprake is van een spierscheuring, zal de aanvaller van Inter Miami aan de kant blijven. Argentinië is na twee overwinningen al zeker van een plek in de kwartfinale. De hoop is dat Messi dan weer inzetbaar is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Behalve Messi zal ook Scaloni er niet bij zijn tegen Peru. De bondscoach is voor één duel geschorst omdat zijn elftal in de vorige wedstrijd tegen Chili te laat terug op het veld was na de rust. De Argentijnse bond (AFA) kreeg om die reden ook een boete van 15 duizend dollar. De Chileense bondscoach Ricardo Gareca werd om dezelfde reden geschorst en zal niet op de bank zitten tegen Canada.

Copa América

Stand Groepsfase Groep A Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Canada
3
1
1
1
1-2
-1
4
3
Chili
3
0
2
1
0-1
-1
2
4
Peru
3
0
1
2
0-3
-3
1
* Actueel tot en met 2 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.