Argentinië verovert koppositie na forse uitglijder Uruguay

Argentinië heeft in een met 57 duizend toeschouwers volgepakt Mario Kempes-stadion met 3-1 gewonnen van Paraguay. De ploeg van bondscoach Alejandro Sabella gaat daardoor aan kop in de WK-kwalificatie van Zuid-Amerika met dertien punten uit zes duels.

Al na twee minuten keek de uitploeg tegen een achterstand aan. Ángel di María krulde de bal in de verre hoek langs doelman Justo Villar. Door een onhandige handsbal van Rodrigo Braña kreeg Paraguay een kwartier later de gelijkmaker in de schoot geworpen. Jonathan Fabbro maakte vanaf elf meter dankbaar gebruik van de fout van de 33-jarige middenvelder.

Het bleek slechts uitstel van executie. Al voor rust zette Gonzalo Higuaín de thuisploeg opnieuw op voorsprong met een geplaatst diagonaal schot, nadat een dieptepass van Di María de volledige Paraguayaanse defensie openreet.

Het slotakkoord was in de tweede helft voor Lionel Messi, die na een uur spelen uit een vrije trap voor de 3-1 eindstand zorgde. De geblesseerde Sergio Agüero kwam, tot grote opluchting van Manchester City-manager Roberto Mancini, niet in actie.

Overige uitslagen

Onder aanvoering van Radamel Falcao heeft Uruguay met 4-0 op de broek gekregen van Colombia. De aanvaller van Atlético Madrid opende al na twee minuten de score. In de tweede helft liep Colombia uit naar de ruime overwinning dankzij goals van Teofilo Gutiérrez (2) en Juan Zúñiga. Uruguay moest het overigens doen zonder Liverpool-spits Luis Suarez en liet de kans liggen om de leiding te pakken in het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi.

Ook Peru en Ecuador lieten in eigen huis geen steken vallen. Peru versloeg Venezuela met 2-1 dankzij treffers van Jefferson Farfán. Voor Ecuador was een benutte penalty van Felipe Caicedo voldoende om Bolivia van het lijf te houden.

Door de nederlaag van Uruguay steeg Ecuador naar de derde plaats, op één punt van koploper Argentinië. Colombia nadert Uruguay op één punt met tien punten uit zes wedstrijden. Het niet in actie gekomen Chili blijft tweede, met evenveel punten als Ecuador (12). Foto: VI Images