Argentinië verzekert zich met Rulli op doel van kwartfinale Olympische Spelen

Reacties

Argentinië heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Olympische Spelen. De ploeg van Ajax-doelman Gerónimo Rulli won in de derde speelronde van Oekraïne.

Argentinië verzekert zich met Rulli op doel van kwartfinale Olympische Spelen
© Pro Shots
Ukraine U23
Ukraine U23
0 - 2
Argentinië O23
Argentinië O23

Het was nog allesbehalve zeker wie er doorgingen in Groep B. Alle landen stonden voorafgaand aan de laatste speelronde namelijk op drie punten. Argentinië begon met Julián Álvarez, Nicolás Otamendi en Rulli in de basis. Voor Oekraïne speelden vooral spelers die uitkomen in eigen land.

Beide ploegen kwamen tijdens de eerste helft in Lyon niet tot scoren. Vlak na rust brak Thiago Almada de ban. De middenvelder van het Braziliaanse Botafogo, vorig jaar nog in beeld bij Ajax, krulde bal prachtig in de rechterhoek. Claudio Echeverri, die door Manchester City aan River Plate wordt verhuurd, zorgde pas in de blessuretijd voor de definitieve beslissing.

Door de overwinning plaatst Argentinië zich voor de kwartfinale van het Olympische voetbaltoernooi. De ploeg van trainer Javier Mascherano werd echter geen groepswinnaar. Die eer ging naar Marokko, dat Irak met 3-0 versloeg. In de eerste speelronde won Marokko nog op controversiële wijze van de Argentijnen.

Beelden Eurosport/HBO Max:

Olympische Spelen

Stand Groep B Olympische Spelen 2024 Paris

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko O23
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Argentinië O23
3
2
0
1
6-3
+3
6
3
Ukraine U23
3
1
0
2
3-5
-2
3
4
Irak O23
3
1
0
2
3-7
-4
3
* Actueel tot en met 5 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.