Arnold stapt op bij Australië: 'Dit is het beste voor het land'

Reacties

Graham Arnold is per direct geen bondscoach meer van Australië. De 61-jarige voormalig spits van NAC Breda en Roda JC stapte op vanwege de teleurstellende start aan de kwalificatie voor het WK.

Arnold stapt op bij Australië: 'Dit is het beste voor het land'
© Pro Shots

Arnold was sinds 2018 eindverantwoordelijke bij Australië, waar hij ook assistent en interim-trainer was. In totaal werkte hij negentien jaar bij de Australische bond. Omdat het land met een 1-0 nederlaag tegen Bahrein en een remise tegen Indonesië slecht begon aan de kwalificatie voor het WK, besloot Arnold op te stappen.

'Na zorgvuldige overweging geloof ik dat het tijd is voor nieuw leiderschap om het team vooruit te helpen', aldus Arnold in een statement. 'Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan de spelers, mijn staf, de bond en onze gepassioneerde fans voor hun onbreekbare steun. Ik zei na de wedstrijd tegen Indonesië dat ik een aantal beslissingen moest nemen en na goed nadenken vertelde mijn onderbuikgevoel me dat het tijd is voor verandering. Ik heb de beslissing genomen om af te treden en dat is het beste voor het land, de spelers en de bond.'

Arnold wist Australië onder meer naar het WK van 2022 in Qatar te leiden, waarin de achtste finale werd bereikt. Ook maakte hij onderdeel uit van de staf van Guus Hiddink op het WK van 2006 in Duitsland. Arnold was toen assistent, daarna werd hij interim-trainer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.