Ueda en Doan dragen met assists bij aan monsterscore Japan tegen China

Reacties

Japan heeft donderdagmiddag hardhandig afgerekend met buurland China in een WK-kwalificatieduel. Daarin was er ook een bescheiden rol weggelegd voor Ayase Ueda en Ritsu Doan. Beide basisspelers bereidden een doelpunt voor.

Ueda en Doan dragen met assists bij aan monsterscore Japan tegen China
© Pro Shots
Japan
Japan
7 - 0
China
China

Bij Japan begon voormalig speler van FC Groningen en PSV Doan als buitenste middenvelder, terwijl Ueda in de spits stond. Ook voormalig Groningen-verdediger en PSV-target Ko Itakura stond erin. NEC'er Koki Ogawa kwam als invaller binnen de lijnen. Nadat Wataru Endo (Liverpool) en Kaoru Mitoma (Brighton & Hove Albion) voor een ruststand van 2-0 hadden gezorgd, gaf Ueda in de tweede helft een assist op Takumi Minamino.

De Feyenoorder werd aangespeeld met een man in de rug, legde klaar achter het standbeen langs en Minamino kon oppikken en binnenschieten. Ook Doan bereidde een treffer voor. De overige doelpunten kwamen van Junya Ito, Daizen Maeda, Take Kubo en nogmaals Minamino. Het was de eerste wedstrijd in de WK-kwalificatie voor beide landen, waardoor Japan nu aan kop gaat in de groep.

Klik eerst op de tekst in de post om de assist van Ueda te kunnen zien:

Australië
Australië
0 - 1
Bahrein
Bahrein

In dezelfde poule verslikte Australië zich in het openingsduel in Bahrein. Met Mathew Ryan (ex-AZ), Aziz Behich (ex-PSV) en Craig Goodwin (ex-Sparta) stond er een aantal bekenden in de basis. Nadat Kusini Yengi een kwartier voor tijd weg werd gestuurd met een rode kaart, ging het in de 89ste minuut nog helemaal fout voor Australië. Harry Soutar werkte de bal in eigen doel, waardoor Bahrein met 0-1 won.

In Azië zijn de landen begonnen aan het tweede deel van de kwalificatiecyclus voor het WK 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De nummers één en twee plaatsen zich voor het WK en de nummers drie en vier gaan de play-offs in.

WK Kwalificatie Azië

Stand Ronde 3 Groep C WK Kwalificatie Azië 2026 Canada/Mexico/USA

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
2
2
0
0
12-0
+12
6
2
Saoedi-Arabië
2
1
1
0
3-2
+1
4
3
Bahrein
2
1
0
1
1-5
-4
3
4
Indonesië
2
0
2
0
1-1
0
2
5
Australië
2
0
1
1
0-1
-1
1
6
China
2
0
0
2
1-9
-8
0
* Actueel tot en met 11 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.