Arsenal-debutant beleeft primeur en gaat confrontatie aan met Haaland

Reacties

De zeventienjarige Myles Lewis-Skelly schreef zondag al voor zijn debuut voor Arsenal tegen Manchester City historie. De middenvelder is de eerste speler ooit in de Premier League die nog voor zijn entree in het veld een gele kaart heeft kregen.

Arsenal-debutant beleeft primeur en gaat confrontatie aan met Haaland
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 2
Arsenal
Arsenal

Lewis-Skelly werd na ruim een uur op de bon geslingerd door scheidsrechter Michael Oliver. Samen met een aantal teamgenoten liep de jongeling op dat moment warm langs de zijlijn. Lewis-Skelly zou door de technische staf van Arsenal zijn geïnstrueerd om een seintje te geven aan zijn keeper David Raya om op de grond te gaan zitten.

Raya ging ook op het gras zitten, op het moment dat Arsenal een doeltrap mocht nemen, en werd op het veld behandeld. Beide teams besloten tijdens de behandeling van de Spanjaard bij hun managers samen te komen voor een teambespreking. Raya kon daarna de wedstrijd vervolgen en nam ook zelf de doeltrap.

Haaland-clash
Lewis-Skelly viel in de tweede minuut van de extra tijd in voor Jurriën Timber en maakte na afloop bij een opstootje nader kennis met Erling Haaland. De geïrriteerde spits van Manchester City gooide na de 2-2 van John Stones de bal tegen het hoofd van voormalig City-aanvaller Gabriel Jesus en botste later kort na de aftrap van Arsenal hard op Thomas Partey.

© Viaplay

Daarna raakte Haaland in conflict met een aantal Arsenal-spelers, waarbij ook Lewis-Skelly zich meldde bij de Noor. De spits van Manchester City, die de openingsgoal maakte, maakte wegwuivende gebaren richting de Gunner en keek daarbij verontwaardigd: 'Who is this guy?!'', zei hij onder andere. Haaland ging na afloop van de wedstrijd ook nog verbaal de strijd aan met Arsenal-manager Mikel Arteta en opnieuw Jesus.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
5
4
1
0
13-5
+8
13
2
Liverpool
5
4
0
1
10-1
+9
12
3
Aston Villa
5
4
0
1
10-7
+3
12
4
Arsenal
5
3
2
0
8-3
+5
11
5
Chelsea
5
3
1
1
11-5
+6
10
* Actueel tot en met 23 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.