Razende Arteta: 'Verwacht nu wel honderd wedstrijden met tien tegen elf'

Arsenal-manager Mikel Arteta was niet blij met Michael Oliver na de topper tegen Manchester City. De scheidsrechter stuurde in de eerste helft Leandro Trossard met een tweede gele kaart het veld af.

Manchester City
2 - 2
Arsenal
Arsenal

Op het moment van de tweede gele kaart stond Arsenal nog met 1-2 voor in Manchester. Met tien man hield de ploeg van Arteta het lang vol, maar in de allerlaatste minuut zorgde John Stones voor de 2-2. Na afloop was de Spanjaard woest voor de camera van Sky Sports. 'Er waren twee incidenten met twee totaal verschillende uitkomsten.'

Arteta refereerde daarmee naar een eerder moment met Jérémy Doku. De Belg schoot de bal weg na het fluitsignaal, maar werd daarvoor niet bestraft. 'Ik vertel gewoon wat er is gebeurd, het was voor mij heel duidelijk. Het forceert ons een wedstrijd te spelen die niemand wilt zien.'

Eerder dit seizoen kreeg ook Arsenal-middenvelder Declan Rice zijn tweede gele kaart na het wegtrappen van de bal tegen Brighton. 'Het is de tweede keer dat dit gebeurt in vijf wedstrijden. Dat is heel verontrustend. De mensen verdienen de beste Premier League. Ik verwacht nu in wel honderd wedstrijden een rode kaart', bleef Arteta cynisch.

Desondanks is de manager trots op zijn ploeg. 'Het is ongelofelijk wat mijn spelers deden. In normale omstandigheden is deze wedstrijd al heel lastig. Ze deden het heel goed. We gingen van zeven minuten extra tijd naar negen. Ze wisten heel lang te overleven. Nu ben ik heel teleurgesteld, maar ook heel trots.'