Arsenal dendert door met Adebayor als goalgetter

Arsenal heeft zijn grootste overwinning van het seizoen geboekt en blijft aantonen een ploeg te zijn om rekening mee te houden. Derby County werd in Londen van de mat geveegd (5-0).

Arsenal dendert door met Adebayor als goalgetter

Zonder Robin van Persie, die negentig minuten op de bank bleef, had de koploper van de Premier League geen enkele moeite met Derby, dat lijdzaam als speelbal fungeerde van The Gunners.

Het jonge internationale gezelschap van coach Arsène Wenger had deze keer in Emmanuel Adebayor zijn uitblinker. De 23-jarige Afrikaanse spits maakte er drie en zijn teller in de laatste drie duels staat al op zes goals.

Adebayor bleek van alle markten thuis. Bij zijn eerste passeerde hij doelman Stephen Bywater om de bal in het lege doel te deponeren. Adebayors tweede was een benutte strafschop. Aan nummer drie (knal) ging een torenhoge aanname op de borst en een gefopte Derby-verdediger vooraf.

Door de zege blijft Arsenal ongeslagen. Het gat met Liverpool, dat thuis niet verder kwam dan 0-0 tegen Birmingham City, groeide tot vijf punten. Manchester City heeft vier punten minder.

Bekijk hier al onze video's