Arsenal hoopt op Kerst met Eduardo da Silva

Eduardo da Silva beweegt zich de komende twee maanden voort op krukken. Als alles goed verloopt, kan de Kroatische spits van Arsenal met Kerst weer spelen.

Arsenal hoopt op Kerst met Eduardo da Silva

Arsenal bevestigde de ernst van de blessure van Da Silva, die zaterdag aan de charge van Birmingham-verdediger Martin Taylor een gebroken linkerkuitbeen en een enkelfractuur overhield. De aanvaller zal een dezer dagen worden ontslagen uit een Londens ziekenhuis, waar hij sinds zondag ligt.

Arsenal denkt voorzichtig aan een terugkeer van de in Brazilië geboren Kroaat met Kerst. 'We hopen dat Eduardo binnen een half jaar weer kan hardlopen', melden The Gunners op hun site. 'En dat hij binnen negen maanden helemaal is hersteld.'

De verwachte herstelperiode betekent dat Da Silva het EK uit zijn hoofd moet zetten. De aanvaller had zaterdag in een reactie op de website van Arsenal die mogelijkheid nog open gelaten.

'Maar ik weet dat ik niet in staat zal zijn dit seizoen nog voor Arsenal te spelen of om op tijd te herstellen voor het EK. Daar maak ik me geen zorgen over. Ik concentreer me nu op een zo snel mogelijke comeback. Ik ben vastberaden te herstellen van deze blessure.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen