Arsenal is in sleutelduel op tijd bij de les

In het belangrijke duel met Bolton Wanderers keek Arsenal alweer snel tegen een achterstand aan. Ditmaal wisten The Gunners toch de drie punten in het Emirates Stadium te houden.

Arsenal is in sleutelduel op tijd bij de les

Arsenal-Bolton Wanderers 2-1Met een reeks van slechts één punt uit de laatste vier competitieduels zette Arsenal de vierde plaats in het Premiership nadrukkelijk op de tocht. Op het moment dat het moest stonden The Gunners er echter weer. Tegen Bolton Wanderers nam de ploeg van de geblesseerde Robin van Persie een voorschot op een plaats in de voorronde van de Champions League.

Arsenal begon wel slecht aan het sleutelduel. Nicolas Anelka profiteerde na tien minuten van matig verdedigen en zette Bolton op een 1-0 voorsprong. De thuisclub ging met 1-1 rusten na de gelijkmaker van Tomás Rosicky. Seconden na de hervatting kwam Arsenal al op voorsprong. Gilberto Silva zette voor vanaf de rechterflank en stelde Cesc Fabregas in staat de 2-1 binnen te schieten.

Door de winst van Arsenal op Bolton liep het verschil tussen beide ploegen op tot vijf punten in het voordeel van The Gunners, die ook nog een wedstrijd minder speelden.

Manchester City-Liverpool 0-0Net als woensdag tegen PSV (1-0 zege) spande Liverpool zich ook op bezoek bij Manchester City zich niet bovenmatig in. Met Dirk Kuijt in de basis en Boudewijn Zenden als invaller speelden The Reds inspiratieloos in het City of Manchester Stadium. Ook de thuisclub liet weinig zien, al raakte PSV-huurling DaMarcus Beasley en kwartier voor tijd nog wel de lat.

Portsmouth-Newcastle United 2-1Portsmouth hield de Europese droom levend door Newcastle United op een 2-1 nederlaag te trakteren. Benjani Mwaruwari bezorgde de thuisclub een uitstekende start door zijn eigen individuele actie te bekronen met een doelpunt: 1-0. Het was niet de middag van Obafemi Martins die namens Newcastle een kopbal van de lijn zag worden gehaald en ook nog de lat raakte.

Portsmouth vond het net gemakkelijker. Verdediger Matthew Taylor zorgde met een afstandschot voor 2-0. Verder dan de aansluitingstreffer van Emre Belözoglu (de Turkse middenvelder benutte een strafschop) kwam Newcastle niet.

Reading-Fulham 1-0Reading hield de minimale kansen op Europees voetbal in stand door met 1-0 te winnen van Fulham. Na een voorzet van Kevin Doyle kroonde Stephen Hunt zich tot matchwinner. Fulham, waar coach Chris Coleman afgelopen week werd ontslagen, wist het tij onder de nieuwe trainer Lawrie Sanchez nog niet te keren.

Middlesbrough-Aston Villa 1-3Het Aston Villa van Wilfred Bouma speelde zich zo goed als veilig door op bezoek bij Middlesbrough met 3-1 te winnen. Villa-doelman Thomas Sørensen bewees zijn ploeg een slechte dienst door te schutteren bij een vrije trap van Fabio Rochembach, maar zijn ploeggenoten herstelden de fout van de keeper.

Via goals van Craig Gardner en Luke Moore bogen de gasten een achterstand om in een voorsprong. Middlesbrough-coach Gareth Southgate greep in door George Boateng naar de kant te halen en aanvaller Dong Gook Lee binnen de lijnen te brengen. Een minuut na die wissel kogelde Stilian Petrov echter de beslissende 3-1 binnen.

Sheffield United-West Ham United 3-0West Ham United kon de drie zeges op rij geen vervolg geven op bezoek bij Sheffield United. Uitgerekend tegen een van de belangrijkste concurrenten in de degradatiestrijd gingen The Hammers onderuit. Sheffield won met 3-0 en sloeg een gat van vijf punten met West Ham. Michael Tonge opende de score met een prachtige genomen vrije trap. Phil Jagielka en Jonatham Stead zorgden in de tweede helft met hun goals voor de ruime zege van de thuisclub.

Bekijk hier al onze video's