Arsenal overklast Sevilla en is soevereine koploper in groep van PSV

Arsenal blijft de overduidelijke koploper in de Champions League-groep van PSV. De Engelsen wonnen woensdagavond eenvoudig met 2-0 van Sevilla.

Arsenal
Arsenal
2 - 0
Sevilla
Sevilla

Arsenal begon zonder de geblesseerde Martin Ødegaard erg dominant aan het thuisduel met Sevilla. De ploeg van Mikel Arteta had veel de bal, maar kwam in de eerste twintig minuten niet verder dan een matige vrije trap van Bukayo Saka. Daarna werden de Engelsen wat dreigender met acties van Saka en een schotje van Jorginho.

Diezelfde Jorginho stond enkele minuten later aan de basis van een prachtige Arsenal-aanval. De Italiaanse middenvelder stuurde Saka perfect weg, die de bal goed terugtrok in het strafschopgebied. Daar was Leandro Trossard er als de kippen bij om de openingstreffer tegen de touwen te schieten.

In het restant van de eerste helft lukte het Sevilla - met Nemanja Gudelj in de basis - niet om een vuist te maken. De Fransman William Saliba blonk met een paar goede ingrepen uit in de Arsenal-defensie. Met de minimale Engelse voorsprong gingen beide ploegen rusten in het Emirates Stadium.

Saka weer belangrijk

In de tweede helft hield Sevilla nog even stand, maar na een ruim uur spelen gooide Arsenal de wedstrijd eigenlijk al in het slot. Saka maakte goed gebruik van zijn snelheid, kapte fraai zijn directe tegenstander uit en verschalkte doelman Marko Dmitrović.

Arsenal kwam na de treffer van Saka niet meer in de problemen en doelman David Raya hield zijn doel schoon. De Engelsen zijn na vier wedstrijden met negen punten koploper in groep B. Arsenal verslikte zich in de poule van PSV tot nu toe alleen een keer in RC Lens.